TIPS & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

SMARTIME TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ SMARTPHONE
Σίγουρα θα έχετε όλοι σας βρεθεί στην αναποφάσιστη θέση για το ποιo smartphone ή tablet να αγοράσετε, αλλά τα βρίσκετε σκούρα στην τελική επιλογή. Εμείς στην Smartime σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την πιo σωστή επιλογή σας, στην αγορά του νέου σας smarphone ή tablet.

Αγορά smartphone

Tip. 1
Το βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός smartphone είναι οι επιδόσεις και οι προδιαγραφές του. Σκεφτείτε ποια είναι η πραγματική χρήση που θέλετε να κάνετε και ποιες είναι οι ανάγκες σας, να προσέξετε και τα ανάλογα προτερηματά του.

Tα smartphone έχουν μπει δυνατά στη ζωή μας διευκολίνοντας την καθημερινότητά μας. Είναι σαν να έχουμε ένα μικρό υπολογιστή στην παλάμη του χεριού μας, 24ώρες ανά πάσα στιγμή. Θα αναλύσουμε ένα-ένα τα βήματα που θα ακολουθήσετε για την καλύτερη επιλογή του smartphone.

H Oθόνη
Είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός smartphone, καθώς από αυτήν εξαρτώνται η αυτονομία του, το μέγεθος της συσκευής αλλά και η άνετη χρήση του. Οι κατηγορίες είναι δύο: IPS και AMOLED. Προσοχή χρειάζεται, όσον αφορά το μέγεθος αλλά και την ανάλυση της οθόνης, με μεγάλη γκάμμα στις οθόνες, που ξεκινάνε απο 3,5'' ίντσες και φτάνουν μέχρι και +5,5'' 'ιντσες. Η κάμερα στα smartphone όπως: Iphone 6 /6plus και 5/5s , Samsung galaxy S4 και S5,SONY Xperia Z2 και Ζ3 ,είναι υψηλής ανάλυσης και ανταγωνίζεται επάξια μια ακριβή φωτογραφική μηχανή.

Ο Επεξεργαστής
Παίζει κύριο ρόλο στο smartphone μας, πρέπει να είναι γρήγορος για να είναι στην θέση να εκτελεί πολλές εντολές και εφαρμογές μαζί. Συνήθως ξεκινάμε με διπύρινο, τετραπύρινο και φτάνουμε στο οχταπύρινο. Μην ξεχνάμε και την ταχύτητα του επεξεργαστή που ξεκινάει απο 1Ghz.

Αποθήκευση
Σημαντική είναι και η μνήμη του smartphone μας RAM και ROM που καθορίζει πόσες φωτογραφίες, αρχεία και εφαρμογές μπορούμε να αποθηκεύσουμε. Προτιμήστε συσκευές που δέχονται microSD, καθώς δε ξέρετε πότε μπορεί να σας χρειαστούν τα extra GB αποθηκευτικού χώρου, ή να θέλετε να κάνετε ένα εύκολο backup. Οπωσδήποτε, αν βλέπετε ταινίες ή έχετε πολλά τραγούδια στο κινητό σας.

Το Λειτουργικό Συστημα:
1. iOS είναι λογισμικό της Apple που θα το βρείτε μόνο στις συσκεύες iphone και ipad.
2. Android είναι λογισμικό της Google και θα το βρούμε περισσότερο στα smartphones όπως Samsung, Lg, HTC,Sony xperia κ.τ.λ.
3. Windows είναι λειτουργικό της Microsoft που θα συναντήσουμε στα smartphone όπως NOKIA, SONY xperia ,HTC,Samsung κ.τ.λ.
Ολα τα Brands όπως IPHONE, SAMSUNG, SONY xperia, HTC κ.τ.λ διαθέτουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες, π.χ Wi-Fi, Bluetooth, GPS για να διευκολύνουν την καθημερινοτητά σας. 
 
Tip. 2
Το οικονομικό είναι άλλος σοβαρός παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψην μας. Ο ορισμός ενός πεδίου τιμών είναι πολύ σημαντικός, πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση σας. Ζυγίστε τις ανάγκες σας, σκεφτείτε ποια είναι πραγματική χρήση που θα κάνετε, ορίστε ποσό που θα θέλετε να διαθέσετε. Μην ξεχνάτε ότι μαζί με κινητό θα χρειαστείτε διάφορα αξεσουάρ όπως θήκες, μεμβράνες προστασίας, ακουστικά, Bluetooth κ.τ.λ.
Σκεφτείτε καλά, ποιος είναι ο κύριος λόγος που θέλετε να αποκτύσετε ένα smartphone, έτσι θα έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την τελική επιλογή.
 
- Για Επαγγελματικούς σκοπούς (s memo, note, bleutooth)
- Για Διασκέδαση (games, music, apps)
- Επικοινωνία (κάμερα, 3G / 4G, Wi-Fi)
 
Tip. 3
Πρέπει να σκέφτουμε σοβαρά το περιβάλλον που βρισκόμαστε καθημερινά.  Ένας οικοδόμος ή υδραυλικός, λόγο επαγγέλματος του χρειάζεται ένα τελέφωνο πιό ανθεκτικό στην χρήση και επίσης πρέπει να προμηθευτεί ανάλογα αξεσουάρ, όπως άυθραστη ζελατίνα και θήκη και συνάμα να είναι λειτουργικό. Ένας δικηγόρος για παράδειγμα χρειάζεται ένα Smartphone προηγμένης τεχνολογίας έτσι ώστε να επωφεληθεί απο της χρήσιμες εφαρμογές που του προσφέρει. Άν είσαι gamer και σ'αρεσουν οι φωτογραφείες τα βίντεο και η μουσική, καλό είναι να επιλέξεις ένα smartphone με μεγάλη οθόνη και σωστές προδιαγραφές ώστε η συσκευή σου να μην κολλάει και να μην εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία.
 
Tip. 4
Έχει γίνει μόδα όλοι να προμηθεύονται smartphone από το internet, επενδύοντας σε noname brands που υπόσχονται να προσφέρουν ισάξιες δυνατότητες με τα επώνυμα smartphones, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ένα noname smartphone έχει τη μισή ή ακόμα χαμηλότερη τιμή από ένα επώνυμο. Η μεγάλη διαφορά ποιότητας κατασκευής εξωτερικά όσο και εσωτερικά, είναι εμφανής και θα το διαπιστώσετε σύντομα. Να έχουμε πάντα υπόψιν μας την εύκολη πρόσβαση στα ανταλλακτικά, να υπάρχει κάποια αντιπροσωπεία που μπορεί να μας εξυπηρετήσει σε περίπτωση βλάβης του smartphone μας, ειδικά αν είναι επαγγελματικό και πρέπει για επισκευή να πάει π.χ Αθήνα και είστε από επαρχία Θα κάνει το λιγότερο 10 εργάσιμες μέρες να επιστρέψει. Για noname smartphone είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν άμεσα τα ανταλλακτικά όπως touch panel ή connector. Και με την αναζήτηση στο internet αν βρεθεί, θα χρειαστεί ακόμα και 1 με 2 μήνες για να φτάσει στην Ελλάδα.
 
Tip. 5
Το smartphone είναι μια συσκευή που θα σας συντροφεύει πολλές ώρες κάθε μέρα και μέσω αυτής θα κάνετε σχεδόν τα πάντα. Λαμβάνοντας όλες αυτές πληροφορείες, έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε πιό σωστά το smartphone που μας ταιριάζει περισσότερο και να έχουμε πάντα στη διαθεσή μας την επικοινωνία και διασκέδαση που ονειρευόμαστε.
 
SMARTIME TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ TABLET
Τα tablet μπηκαν στη ζωή μας ως μέσο διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους, αλλά μπορεί να εξελιχθούν ως πολύτιμα εργαλεία, ανάλογα με τις δυνατοτητές τους. Η επιλογή ενός κατάλληλου tablet μπορεί να γίνει πολύπλοκη διαδικασια, όταν πρέπει να απαντηθούν ερωτήσεις όπως ποιον κατασκευαστή να διαλέξω, πόση μνήμη χρειάζομαι, ποια είναι η καλύτερη λύση σε σχέση με την ποιότητα και την τιμή κ.τ.λ. Ωστόσο, επειδή δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες και δεδομένου ότι το tablet δεν αναβαθμίζεται εύκολα όπως ένας υπολογιστής, η καλύτερη λύση πριν το αγοράσετε είναι να μάθετε τις πιο σημαντικές λειτουργίες που χρειάζεστε απο ένα tabletΜερικά tip για να σας βοηθήσουν στήν πιό σωστή επιλογή του tablet. Το μέγεθος της οθόνης, το λειτουργικό, η τιμή και η ποιότητα της οθόνης είναι τα τέσσερα συστατικά που αποτελούν τους βασικούς παράγοντες ή κριτήρια επιλογής. 
 
 
Tip. 1
Η πρώτη και πιο συμαντική απόφαση που πρέπει να πάρετε, είναι το μέγεθος του tablet. Τα tablet συνήθως ξεκινάνε από μια οθόνη 7'' ιντσών και φτάνουν μέχρι 10.1'' ίντσεςΓια μικρούς μας φίλους η επιλογή του tablet 7'' ιντσών είναι πιο κατάλληλη, έτσι ώστε να μπορούν να το κρατήσουν άνετα στα χέρια τους και να μην τους πέφτει απο το βάρος που μπορεί να έχει ενα tablet 10'' ιντσών. Οι επαγγελματίες καλό είναι να προτιμήσουν tablet με 10'' ιντσών οθόνη για να έχουν πιο ευδιάκριτη τη δουλεία τους στην οθόνη, διπύρηνο ή τετραπύρινο επεξεργαστη και δέκτη 3Gή 4G για να έχει internet παντού. Ένας δέκτης GPS μαζί με μία GPS εφαρμογή, θα μετατρέψει το tablet σας σε μια άριστη συσκευή πλοήγησης. Η θήρα HDMI σας δίνει δυνατότητα να συνδέσετε το tablet σας με την τηλεορασή σας, για να απολαύσετε αγαπημένα σας βίντεο ή φωτογραφίες σε μια μεγάλη οθόνη.
 
Tip. 2
Οσοι θέλουν tablet για επικοινωνία πρέπει να προσέξουν:
- Την μπροστινή κάμερα
- Καλή μνήμη 
- Να έχει καλό επεξεργαστή έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σωστά σε εφαρμογές όπως Skype, Viber κ.τ.λ.
 
Tip. 3 
Να επιλέγετε tablet για τα οποία θα βρίσκετε ευκολα ανταλλακτικά και αξεσουάρ όπως θήκες, μεμβράνες προστασίας, φορτιστές. Είναι λογικό ότι ένα tablet 40€ έχει σύντομη διαρκεία ζωής απ'ολες τις απόψεις και στο τέλος θα ξοδέψουμε πολύ παραπάνω χρήματα απ' όσα αρχικά υπολογιζαμε, χωρ'ις να έχουμε και το tablet που ονειρευόμασταν.
 
Σας ευχόμαστε καλή επιλογή!!!
 

 

Brands